14:30

Vara SK

Ny förlust borta mot Sil, föll med 1-0.

En tung start på serien med en ny förlust, den här gången borta mot Sil
På lördagseftermiddagen spelade vi således match två i årets serie och tyvärr inkasserade vi en ny förlust, den här gången med 1-0. Vi visste på förhand att att det skulle bli tufft då vi spelade 0-0 borta mot dem förra året, på deras lite mindre plan på Silbohof. Under veckan kom beskedet från Sil att matchen skulle spelas på konstgräset i Götene istället, då man inte fått gå på gräs i Götene kommun ännu. Detta hoppades vi skulle gynna våra snabba anfallare, med lite större ytor än vad Sils egna hemmaplan erbjuder.
Matchen startade och började direkt med det som Sil är bra på. De vill utnyttja fasta situationer, vilket de är duktiga på och direkt visade de med ett långt inkast och avslut på andraboll att de var att räkna med i det spelet. Matchbilden blev till en början sådan att Sil utnyttjade möjligheterna på frispark och inkast att lyfta in bollar i vår box där de vill ta de chanser de räknade med att få. Vi försvarar oss rätt så bra får jag ändå säga, några gånger är det lite småluriga situationer men vi reder ut dem och kommer in i matchen mer och mer. Vi får lite omställningslägen som blir farliga och får tag i spelet lite mer under en period, utan att det händer så mycket. Varken för dom eller oss. Timmie är framme och nickar en boll från Philip, men får inte riktigt bra träff och den blir lös i famnen på målvakten.
Sil får sedan tryck på oss via någon frispark som lyfts in, det blir hörna på hörna och vi har svårt att komma ur det under några minuter. Det blir något riktigt farligt läge där de kommer fram på högersidan djupt inne i straffområdet, första inspelet räddar Olsson till hörna. Snart är Sil framme igen men passet snett inåt bakåt blir dock resultatlöst.
Här blir vi lite passiva och ängsliga i spelet för en stund och Sil hotar utan att få den där hundraprocentiga chansen. Den ska komma åt vårt håll istället för i detta så skapar vi en jättechans. Gurra slår en cross ut på Alfred, för dagen högerback, hans inspel når Aronsson som spelar vidare till Strömfelt. Oliver skjuter ett maskerat skott i målvaktens högra hörn, som räddas med en hand och returen studsar ut. Där kommer Philip först på returen men målvakten gör en mirakulös räddning på avslutet och nästa retur täcks undan av försvare och situationen rinner ut i sanden. Plötsligt har vi några jättelägen i matchen där det är väldigt synd att det inte blir mål. Timmie får bollen ute till vänster och spelar in till Strömfelt, som vänder och väntar in Timmies löpning. Timmie får bollen fint och kan skjuta i steget mot bortre hörnet och undertecknad börjar jubla för mål, men en tåspets senare rullar bollen ut till hörna. Helt otrolig räddning och helt otroligt nära.
Något senare får Timmie ytterligare ett fint läge på pass av Oliver, men avslutet går där en bit över istället.
Mot slutet av halvleken kommer Sil tillbaka igen och skapar en del oreda på fasta, hörnor, frisparkar och långa inkast.
Andra halvlek fortsätter lite som första, Sil kommer fram och så fort de får chansen kastar de in bollen i vårt straffområde. Det blir också farligt vid något tillfälle, utan att resultera. Vi har sedan en bra period med tryck på deras planhalva men vi skapar inga riktigt heta lägen. Det blir bara nästan lägen så att säga.
Dödläget ska koma att brytas genom ytterligare en Sil hörna, som lyfts mot deras vasse kapten. Nicken går mot mål och skarvas vidare in i mål av en Silspelare inne i målområdet.
Härefter följer en period där vi spelar ganska ok men skapar inte något riktigt farligt läge. Sil å sin sida har något läge som Olsson får göra en benparad på. I slutet av matchen får vi svårare och svårare att få fram bollen då Sil gör sitt yttersta för att stänga matchen. Det blir mycket dueller och söndertrasad matchbild, med frisparkar och fördröjning av spel som gör det svårt att få något flyt i spelet. Sil gör det bra här och vågar hålla i boll och spela runt.
Tyvärr förlorar vi den här matchen, kunde lika gärna blivit oavgjort, men Sil utnyttjar det dom är bra på. Tycker kanske också att de är något lugnare med bollen stundtals. De har några spelare som släpper boll och flyttar boll på ett bra sätt. Men framförallt får de för mycket chanser med hörnor, inkast och en hel del onödiga frisparkar. De lyfter in allt och till slut gör de ett mål, det är svårt att försvara sig när de fått 11 hörnor, kanske lika många frisparkar och inkast, som alla lyfts in i vår box. Tillräckligt många gånger så kommer ett läge och Sil tog det som de fick i matchen. Det räckte.
Vi får ta nya tag och så släpper målskyttet nästa match. Vi har haft flera mycket fina lägen i de här två första matcherna, utan att bolluslingen hamnar i motståndarnas mål.
Blev lite småirriterad i pausen dock på matcharrangemanget. När pausen var någon minut gammal gick domarna och Sil iväg för att prata ihop sig i var sitt omklädningsrum. Kan reta upp mig lite att man inte erbjuder motståndaren detta, tycker det hör till bemötandet kring matchen. Jag är sådan att jag tycker att man ska behandla sin motståndare som man själv vill bli behandlad på bortaplan.
Vi ska nu starta upp U-lagsserien med match mot Holmalund på måndag kväll. Sedan gör vi ett par bra träningar så ska vi möta Trollhättans FK nästa helg. Det laddar vi för med en bra vecka tillsammans!